Enviaments gratuïts a partir de 35€ en productes Baobag

Etiquetes biodegradables amb llavors de tomaquera

Cada peça de roba ha de portar una etiqueta amb informació sobre la marca, la seva manera de treballar, contacte… Però per a nosaltres això suposava un residu que no podíem evitar. En Baobag treballem amb la filosofia ZeroWaste i afegir un trosset de cartó a cadascuna de les nostres peces ens semblava innecessari.

Eliminar l’etiqueta era impossible, però vam trobar la manera d’eliminar el residu: etiquetes biodegradables i amb llavors de tomaquera. Des de llavors, cada peça Baobag porta una breu explicació sobre la serigrafia artesanal i la nostra informació de contacte en una etiqueta que pots plantar aun test i cuidar perquè et creixi una tomaquera. D’aquesta manera, no sols participem de la protecció del medi ambient, també participem de fer el món una mica més verd.

La tomaquera és una planta de clima càlid i la millor època per a plantar és des de finals de gener fins a març.

Les podem plantar tan a interior com a exterior, però hem de tenir en compte que, perquè les tomaqueres puguin créixer bé, la temperatura no hauria de ser inferior a 12 graus i mai arribar a -2 graus. Tant si les tenim dins com fora de casa hem de procurar que rebin llum solar directa. Per tant, buscarem una zona molt il·luminada i sense humitat excessiva. Per exemple, prop d’una finestra on entra la llum del sol, és una molt bona opció. Si decidim deixar-les a l’exterior, podríem fabricar un petit hivernacle o simplement entrar-les a l’interior durant la nit.

Utilitzarem un test petit o una safata perforada (perquè no s’hi acumuli l’aigua) i hi enfonsarem les llavors mig centímetre. Podem fer servir torba o una bona opció és utilitzar fibra de coco, ja que reté molt bé l’aigua i es fa a partir de la reutilització d’un residu, els pèls de coco triturats.

Posa les llavors una mica separades perquè tinguin espai per a créixer, sobretot has de vigilar que les llavors no queden al descobert ni en plantar-les i en regar-les.

Si decideixes plantar les etiquetes de Baobag pots ensorrar-les directament ja que estan fetes amb components orgànics.

Quan les nostres tomaqueres siguin pou grans (tinguin unes 4-5 fulles definitives) les podrem trasplantar, sobretot hem de procurar que no hi hagi perill de glaçades. (A Catalunya se solen acabar cap al març a zones costaneres i abril o maig cap a zones més fredes).

El substrat ha d’estar sempre humit i mai entollat, toca’l i si el notes sec, vol dir que les tomaqueres necessiten que les reguis.

Si tot va bé i hem tingut cura de les nostres tomaqueres podrem collir els tomàquets de juny a novembre

-Cat-

cooperativa d’iniciativa social sense ànim de lucre

millortomaquetcatala.cat

-Cat-

web per aprendre a cultivar

www.verdeesvida.es

-Es-

Asociación Española de Centros de Jardinería

    Deixa un comentari